Sport

Om een sport goed te kunnen uitoefenen, is het niet alleen noodzakelijk om een goede uitrusting te hebben. Het veld of de baan moet ook in een goede conditie zijn en daarbij is beregening van groot belang.

Maar hoe kom je tot het perfecte resultaat?

Dit is afhankelijk van een verschillende factoren, waarbij water er één van is. Een goed werkende beregeningsinstallatie, of deze nu volledig automatisch of handmatig wordt aangestuurd, is essentieel bij elke tak van sport.

Iedere sport heeft natuurlijk zijn eigen eisen en wensen. Met jarenlange ervaring, diverse projecten en bekende merken als Toro en RainBird, bedenken en ontwikkelen wij samen met de klant een beregeningsinstallatie op maat.

Bekijk de projecten waar we trots op zijn!

Alle takken van sport

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van beregeningsinstallaties op sportvelden en golfbanen. Inmiddels hebben we een klantenbestand van meer dan 70 golfbanen, diverse sportcomplexen en talloze particuliere tuinen.

Naast onze kennis, beschikken we ook over een uitgebreid machinepark die schade aan sportvelden en Golfbanen tot het minimum beperken en ervoor zorgen dat we efficiënt en zorgvuldig te werk kunnen gaan.

Sporten waar wij o.a. beregeningsinstallaties hebben aangelegd zijn: 

Pompinstallaties

De pompinstallatie in combinatie met de beregeningscomputer is het hart van het beregeningssysteem. Bij het berekenen van een nieuwe beregeningsinstallatie gaan we uit van een pompcapaciteit van 80% verbruik, omdat er in de loop der jaren slijtage kan optreden in een pomp.

Bij het kiezen van de juiste pompgroep moet het bekend zijn wat voor installatie er aangelegd wordt, welk vermogen er afgenomen kan worden en of er geen verlies van capaciteit is bij het aanzuigen/oppompen van het water.

Type pompen:

Beide pompen worden via de beregeningscomputer aangestuurd. De meest toegepaste aansturing is met een frequentieregelaar. Dit zorgt ervoor dat het systeem op een constante druk blijft en wanneer er beregend wordt, naar een hogere ingestelde druk wordt geregeld.

Specifieke wensen
of benieuwd naar ons advies?