Over ons

In 2005 is Bas voor zichzelf begonnen onder de naam “Bas van Oosterhout”.

Door een toename aan werkzaamheden is begin 2012 zijn zoon, Ronnie van Oosterhout, in het bedrijf gestapt. Ronnie had toen ook al ruim 12,5 jaar ervaring in de beregeningstechniek en dit was dan ook geen onlogische stap.

Samen hebben ze, Bas van Oosterhout, in de loop der jaren laten uitgroeien tot een compact, energiek en goed lopend familiebedrijf. Jarenlange ervaring, vakkennis, uitgebreid machinepark en goede service zijn belangrijke aspecten waar wij voor staan.
Bas van Oosterhout B.V. is een ervaren en betrouwbare speler op het gebied van golf, sport en tuinberegening.
U kunt bij ons terecht voor het totaalpakket: Beregening, Aanleg en Service!
BAS logo

Nieuwsgierig naar uw contactpersoon?

Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen is tegenwoordig een onderdeel van het normale ondernemen.

Materiaal

We gebruiken bij voorkeur zo min mogelijk schadelijke stoffen in de bodem. Bijvoorbeeld geen PVC met lijmverbindingen, maar zo veel mogelijk het milieuvriendelijker PE. Waar mogelijk hergebruiken we materialen om de afvalstroom te verminderen.

Machines

De machines waarmee we onze installaties aanleggen zijn voorzien van milieuvriendelijke olie.

Personeel

Het vervoer van onze medewerkers naar projecten wordt zoveel mogelijk te gecombineerd door samen te rijden. Tijdens de aanleg behoort het overnachten ook tot de mogelijkheden, waardoor langere autoritten worden gereduceerd en dus minder belastend zijn voor het milieu.

Wagenpark

Wij hebben momenteel één elektrische service-auto in bezit en willen dit in de toekomst uitbreiden. Het laden geschiedt zo veel mogelijk op ons bedrijf alwaar wij beschikken over zonnepanelen.

Water­management

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen behoort ook geen verspilling van water. Slim ontworpen beregeningssystemen met flowmanager zorgen ervoor dat alleen daar beregend wordt waar het nodig is en met de gewenste hoeveelheid water.

Door bijvoorbeeld te kiezen voor grotere sectorsproeiers met traploos instelbare sproeihoek zijn deze niet alleen minder windgevoelig, maar is er ook minder verwaaiing van water. Het grote voordeel hiervan is een kleinere pomp toepassen met minder vermogen. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt, wat ook een besparing oplevert in de vaste kosten.

Belangrijk hierbij is ook de aansturing van de pompen middels frequentieregelaars. Hierdoor starten de pompen niet alleen geleidelijker op, maar zorgen de regelaars ook voor een constante pompdruk met terug regeling in toeren wanneer mogelijk. Daardoor neemt de pomp niet meer stroom op dan noodzakelijk en wordt minder water verspild.

Benieuwd wat we allemaal al gedaan hebben?